Itinerari psicopedagògic

L'Itinerari psicopedagògité com a objectiu principal «acompanyar el creixement personal dels  alumnes adaptant-nos a les capacitats i possibilitats de cadascú», tal i com recull el Projecte Educatiu de les Escoles Vedruna de Catalunya. Aquesta proposta pren forma a partir d'un seguit d'actuacions seqüenciades en les diferents etapes educatives al llarg de la vida escolar tenint present el procés evolutiu i maduratiu.

 En aquest itinerari hi ha actuacions concretes vinculades a:

— La detecció precoç, sobretot en l'etapa d'educació infantil i primers cursos de primària, on és molt important detectar allò que  pot  dificultar el procés d'ensenyament–aprenentatge de l'alumnat.

— El coneixement de les capacitats cognitives i acadèmiques mitjançant proves, algunes d'elles externes que  el Departament d'Ensenyament realitza a nivell de Catalunya, com l'avaluació diagnòstica a 3r de primària i les competències bàsiques a 6è de primària i 4t d'ESO, i altres d'internes seleccionades pels  psicopedagogs.

— Les tècniques d'estudi i cohesió de grup en els primers cursos de l'ESO per tal de vetllar pel canvi d'etapa, sobretot a nivell organitzatiu de l'alumnat.

— L'orientació professional dels nostres alumnes per tal de seleccionar

els estudis postobligatoris (batxillerat, cicles  formatius i accés a la universitat) més  adients per a cada  perfil.

 L'itinerari psicopedagògic ha estat elaborat pels  diferents equips psicopedagògics que  formen part dels  claustres de les escoles Vedruna de Catalunya. Totes  les actuacions que  aquests equips han pensat i han dissenyat van  adreçades a buscar la personalització i l'adaptació dels processos d'ensenyament–aprenentatge a les característiques i necessitats de l'alumnat, i en particular de l'alumnat amb NEE, tenint present el Projecte Educatiu Vedruna.

Arxius d'interès

Vincles d'interès


També et pot interessar...
Pati de la Llar

Llar d'Infants

  Els nens i nenes comencen una etapa educativa molt important pel seu desenvolupament maduratiu, social i emocional. A la Llar d'infants trebal...

llegir més »

Educació Infantil

Vedruna Valls - Col·legi Lledó from Col·legi Lledó on Vimeo.     Estil pedagògic Vedruna                                               La p...

llegir més »

Educació Primària

Estil pedagògic Vedruna                                               La pedagogia de les escoles Vedruna té un estil propi que gira al voltan...

llegir més »