Benvinguts a la nostra escola

Comencem un altre curs renovats d’energies i il·lusions.

Seguint amb els canvis que des de fa uns anys anem aplicant, us volem explicar els més importants:

DOCUMENTACIÓ IMPORTANT PER CONSULTAR:


EL PROJECTE EDUCATIU (el podeu consultar al web de l’escola a DOCUMENTACIÓ) Podeu llegir-hi les línies pedagògiques de referència. Aquestes línies ens fan avançar cap a unes altres maneres d’ensenyar i aprendre. A més a més, la nostra escola participa en el projecte “Escola Nova 21”, una aliança de centres educatius i entitats que treballem per un sistema educatiu avançat, que crida a la participació de tots els sectors en un procés inclusiu de millora de l’educació.
ITINERARI PSICOPEDAGÒGIC (el podeu consultar al web de l’escola a INNOVACIÓ ) Té com a objectiu principal «acompanyar el creixement personal dels alumnes adaptant-nos a les capacitats i possibilitats de cadascú», tal i com recull el Projecte Educatiu de les Escoles Vedruna de Catalunya. Aquesta proposta pren forma a partir d’un seguit d’actuacions seqüenciades en les diferents etapes educatives al llarg de la vida escolar tenint present el procés evolutiu i maduratiu.

PROPOSTES METODOLÒGIQUES
Per treballar de manera més activa i participativa, i perquè l’alumne sigui protagonista del seu procés d’aprenentatge, aprengui de forma constant, amb tenacitat i amb un clima més motivador (tal com diu el nostre Projecte Educatiu) necessitem seguir amb:

✔ TREBALL PER PROJECTES i TREBALL PER AMBIENTS a parvulari i primària. Estem molt contents de com està anant i ho consolidem. Els mestres de primària faran un curs de treball per projectes. Nous ambients dels grans: Robòtica i Programació; ràdio i edició de vídeo, redacció de blocs. 4
✔ A Educació Infantil potenciem l’anglès i les matemàtiques, de tal manera que siguin molt més experimentals i vivencials. Ens ajudarem de la Sala Toca-Toca, la sala sensorial i d’experimentació, on, amb desdoblaments hi podran anar i aprendre a través de taules de llum, taules d’experimentació i jocs tecnològics, com l’abella Bee-bot.
✔ Consolidem les tauletes (tablets) a educació infantil, primer i segon.
✔ Consolidem l’aprenentatge a través de les Eines Gsuite. L’escola té 75 ordinadors pel treball diari dels alumnes.
✔ Incrementem la seguretat a la xarxa d’internet de l’escola.
✔ Hem renovat les aules de 3r i 4t de Primària, les taules i cadires i hem dotat 4t amb una pantalla interactiva.
✔ Jump Math: Metodologia innovadora per aprendre les matemàtiques a Primària.
✔ Clica’t: Eina pels alumnes de Cicle Superior. Consisteix en un banc d’exercicis i activitats online de matemàtiques, llengües, ciències i escacs.
✔ Auxiliar de conversa (una persona nativa en llengua anglesa). Estarà al centre tot el curs a l’etapa de primària per ajudar a fer aprenentatge oral de l’anglès amb els alumnes.
✔ Menú de patis. L’esbarjo és mitja hora lectiva diària on els alumnes es relacionen entre ells a través del joc. Per tal de potenciar diferents activitats lúdiques i a petició dels mateixos alumnes, hem creat el menú de patis. Cada mes un curs de primària proposarà unes activitats per la resta d’alumnes. Hi haurà activitats diferents cada dia. Es vol pretendre així una major diversitat de jocs i n’aprendran de nous.

Aquests canvis suposen un repte i una inversió econòmica important per al centre i hem anat reconvertint la comanda de llibres tradicional en una comanda amb més conceptes tecnològics, material pedagògic d’aula i menys llibres de text.

Seguim molt il·lusionats i engrescats! La renovació és sempre bona i necessària i de ben segur que haurem de revisar algun aspecte. A mesura que els anem treballant, aniran sortint millor. Per qualsevol dubte o aclariment, no dubteu en parlat amb l’equip docent. Us volem encomanar aquest entusiasme i a fer-nos confiança, una vegada més, pel treball conjunt que fem, família i escola per aconseguir el millor pels vostres fills i filles.

Moltes gràcies.

Vincles d'interèsTambé et pot interessar...
Pati de la Llar

Llar d'Infants

  Els nens i nenes comencen una etapa educativa molt important pel seu desenvolupament maduratiu, social i emocional. A la Llar d'infants trebal...

llegir més »

Educació Infantil

Vedruna Valls - Col·legi Lledó from Col·legi Lledó on Vimeo.     Estil pedagògic Vedruna                                               La p...

llegir més »

Educació Primària

Estil pedagògic Vedruna                                               La pedagogia de les escoles Vedruna té un estil propi que gira al voltan...

llegir més »