9:00h a 13:00h

15:00h a 17:00h

Santa Joaquima de Vedruna, 2

43800 Valls

977 600 452

vedrunavalls@vedruna.cat

Comencen els actes de celebració dels 200 anys Vedruna

Les 37 escoles de la Fundació Vedruna Catalunya Educació (FVCE) han obert aquest dijous al vespre la commemoració del bicentenari de la congregació de germanes Carmelites de la Caritat Vedruna. El Paranimf de la Universitat de Vic – UCC ha acollit el primer dels actes que culminaran amb una celebració oberta el 26 de febrer de 2026. Tres cursos que les escoles plantegen com un homenatge a la congregació de germanes Carmelites de la Caritat Vedruna i a Joaquima de Vedruna. 

Dues-centes persones han participat a l’acte, entre les quals l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, el bisbe de Vic, Romà Casanova, el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, la secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Meritxell Ruiz, la provincial de les germanes Vedruna d’Europa, M. Dolors Sitjes, la presidenta del patronat de la FVCE, Montserrat Espinalt, i el director general de la FVCE, Josep Closa, a més dels alcaldes i regidors d’Educació de molts dels municipis amb presència educativa Vedruna, les direccions generals de les 37 escoles Vedruna, membres del patronat de la Fundació i representats del món religiós i d’altres institucions educatives.

La germana Montserrat Espinalt ha demanat a tota la comunitat educativa “contribuir a la humanització dels alumnes” i fer-ho a partir de “projectes que donin resposta a l’erosió de la dignitat i els drets humans, la crisi ambiental, les desigualtats creixents, el populisme polític, l’acceleració tecnològica i digital sense ètica i a la incertesa en el futur del treball i a la recerca de sentit”.

La provincial de les Vedruna d’Europa, M. Dolors Sitjes, ha expressat el desig que els actes de celebració “despertin encara més la curiositat i interès per saber què és ser Vedruna”. I ha descrit Joaquima com “una dona que va saber ensenyar, acompanyar, orientar, guarir i estimar”.

Cronologia Vedruna
Comments are closed.

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website